Svijet 'MONSTRUM I LJUDOŽDER'

Kinez osumnjičen za prodaju ljudskog mesa

Kineska policija je uhitila muškarca pod sumnjom da je raskomadao ljude i prodao meso na tržištu kao 'meso noja', pišu u petak kineska glasila

Zhang Yongming (56), koji je živio na selu u pokrajini Yunnanu, na jugozapadu Kine, uhićen je koncem travnja u okviru istrage o ubojstvu devetnaestogodišnjeg mladića, piše internetski portal Guangxi News.

No policija je rekla da se pribojava najgoreg, jer je 17 osoba nedavno bez traga nestalo na tom području, među njima i neki Zhangovi susjedi. 'Zhang Yongming je monstrum i ljudožder', rekli su mještani njegova sela, kako prenosi portal, dodavši da su ga znali viđati kako vješa plastične vreće ispred kuće ili iz nje iznosi kosti.

Kako piše Standard, hongkonški dnevnik, policija je u njegovu domu pronašla 'više desetaka očnih jabučica u staklenkama s alkoholom'. Istražitelji su pronašli i komade mesa, čini se ljudskog, koje je sušio u kući, piše dnevnik.

Policija kaže da je moguće da je Zhang hranio svoja tri psa ljudskim mesom, a dio je prodavao na tržištu kao 'nojevo meso', dodaje Standard.

Na upit agencije AFP policija nije htjela ništa komentirati, rekavši samo da će sve informacije 'pravovremeno' objaviti. Kako navodi portal Guangxi News, Zhang je već odležao gotovo dvadeset godina u zatvoru zbog ubojstva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još