Svijet VESNA PUSIĆ

Maksimalno olakšati dolazak Rusa i nakon ulaska u EU

  • Autor: tportal.hr
  • 24.5.2012 15:31:14
  • 24.5.2012 15:22:22

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u četvrtak, 24. svibnja 2012. godine, sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Vladimirom Titovim te su sugovornici izrazili zadovoljstvo dosad postignutom visokom razinom bilateralnih odnosa, te izrazili uvjerenje u njihovo daljnje jačanje, kako na političkom, tako i na gospodarskom planu, a posebice u kontekstu predstojećeg članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji

Ministrica Vesna Pusić i zamjenik ministra Vladimir Titov iskoristili su susret kako bi razmijenili i pisma povodom sutrašnjeg obilježavanja 20. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, stoji u priopćenju MVEP-a.

U dijelu razgovora o gospodarskoj suradnji, nastavljaju, posebno su istaknuti potencijali u području energetike, infrastrukture i turizma. Na tom tragu ministrica Pusić istaknula je kako će Hrvatska i nakon ulaska u punopravno članstvo u Europskoj uniji, u okvirima zadanima pravnom stečevinom i zajedničkom viznom politikom Europske unije, maksimalno nastojati olakšati dolazak ruskih državljana, navodi se u priopćenju.

Ministrica Pusić upoznala je zamjenika ministra Titova s održavanjem ovogodišnjeg Croatia Summita na kojem će se raspravljati o mogućnostima korištenja iskustava iz hrvatskih pristupnih procesa u institucionalnoj izgradnji u zemljama jugoistoka Europe i južnog Mediterana.

Tijekom susreta sugovornici su se osvrnuli i na situaciju u jugoistočnoj Europi, te obostrano potvrdili spremnost i zajednički interes za aktivnom suradnjom u cilju postizanja pune stabilnosti regije, kaže se dalje. Bilo je govora i o aktualnim događanjima u Siriji, pri čemu je istaknuta važnost djelovanja šire međunarodne zajednice u cilju trajnog smirivanja sukoba i rješavanja humanitarne krize u toj zemlji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još