Svijet SCHEER I ŠPREM

'Iseljenici most između Kanade i Hrvatske'

Kanada i Hrvatska, snažni partneri u Afganistanu, radit će na jačanju svojih veza, izjavio je u srijedu u Zagrebu predsjednik Zastupničkog doma kanadskog parlamenta Andrew Scheer nakon sastanka s predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom

'Radit ćemo na jačanju veza između dviju zemalja koje su jaki partneri u Afganistanu...', rekao je Andrew Scheer koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj. 'Kanada je kao i Hrvatska bila suočena s brojnim izazovima u svjetlu gospodarske klime u cijelom svijetu i smatramo da će ovi susreti u Hrvatskoj potaknuti i olakšati gospodarske veze i kulturnu razmjenu između naših zemalja', kazao je.

Šprem je rekao da su odnosi između dviju zemalja dobri i prijateljski te da su sve intenzivniji, ali da takav trend ne prate gospodarski odnosi. 'Osim što su dobri, srdačni i prijateljski odnosi koji postoje između Kanade i Hrvatske, ti su odnosi i partnerski i odnosi savezništva, a to najbolje potvrđuje činjenica naše uske suradnje u okviru akcija NATO-a u Afganistanu, jer naše dvije vojske tamo doista usko surađuju', izjavio je on.134167,66480,194048,15040'Ako negdje nismo razvili dobre odnose, to je na gospodarskom planu', kazao je on dodajući da je od 50-ak milijuna dolara ukupne robne razmjene, od čega oko dvije trećine otpada na kanadski izvoz u Hrvatsku, taj iznos pao više od polovice u odnosu na 2010. godinu. 'Zajedno smo utvrdili da ima puno prostora za (gospodarsku suradnju) i da će se o tome razgovarati u vladi... ', rekao je.

Podsjetivši da u Kanadi živi više od 250 tisuća Hrvata, Šprem je istaknuo da su oni 'važan most između Kanade i Hrvatske'. Scheer je rekao da je Kanada zemlja koja se sastoji od pripadnika brojnih naroda te da su vrijedan doprinos u njezinom razvoju dali i njezini građani hrvatskog porijekla.

'Nadamo se da ćemo na neki način moći uzvratiti ovu uslugu i veselimo se što ćemo to moći učiniti', dodao je Scheer.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još