Svijet BAZA AL KAIDE

Arabija obećala 3,25 milijardi dolara pomoći Jemenu

Saudijska Arabija, zabrinuta mogućnošću da kaos u Jemenu stvara bazu Al Kaide pred njezinim vratima, obećala je 3,25 milijardi dolara pomoći svom susjedu na sastanku skupine donatora održanom dva dana nakon što je 90 jemenskih vojnika ubijeno u samoubilačkom napadu

Rijad, koji već pruža vojnu pomoć i pomoć u nafti svom osiromašenom susjedu, sazvao je zapadne zemlje i zemlje Perzijskog zaljeva kako bi razmotrile kako mogu pomoći Jemenu u provedbi reformi i suzbijanju siromaštva i bezakonja.

'Još jednom potvrđujem našu potporu Jemenu kako bi podržao sve faze političke inicijative za pomoć u postizanju sigurnosti, stabilnosti i blagostanja pred prijetnjom ekstremizma i terorizma', rekao je saudijski ministar vanjskih poslova Saud al-Faisal izaslanicima zapadnih i zaljevskih zemlja na skupu u srijedu. On nije naveo pojedinosti kako će novac biti utrošen.

Jemenski ministar financija Sakhr Ahmed al-Wajeeh novinarima je uoči konferencije rekao da Sana treba međunarodnu pomoć za rast svog gospodarstva u 2012. godini.

On je rekao da bi bio sretan i s jedan posto rasta BDP-a. Jemen će vjerojatno ove godine imati proračunski manjak od 2,5 milijarde dolara, rekao je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još