ZAPREPAŠTENJE U SAD-U

Krv Ronalda Reagana na internetskoj aukciji?!

22.05.2012 u 17:31

Bionic
Reading

Fondacija bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana iznenađena je i uvrijeđena zbog toga što je na britanskoj internetskoj aukciji PFC Auctions ponuđena ampula s 'Reaganovom krvlju'

PFC Auctions tvrdi da je riječ o uzorku krvi koji je uzet od Reagana nakon neuspjelog atentata 1981. godine. Posljednja ponuda na internetskoj stranici aukcije u utorak iznosila je 9.910 američkih dolara.

John Heubusch, izvršni direktor Reaganove fundacije, najavio je da će se boriti za okončanje 'tog kukavičkog djela', naravno, ako je uistinu riječ o krvi bivšeg predsjednika.

'Ako je ta priča točna, to je kukavičko djelo i iskoristit ćemo sva zakonita sredstva da zaustavimo prodaju ili kupnju', rekao je Haubusch.

Izjavio je da je bolnica u kojoj je Reagan bio na liječenju uvjerila fondaciju da je pokrenula istragu o tome 'kako se nešto poput ovoga možda uopće moglo dogoditi'.

PFC Auctions, sa sjedištem na britanskom otoku Guernsey, objavila je fotografiju ampule s 'uzorkom osušene krvi', na kojoj je naljepnica s imenom predsjednika Reagana.

Ponuda uključuje i pismo u kojem prodavač ampule objašnjava da je njegova pokojna majka radila u laboratoriju za testiranje krvi sveučilišne bolnice George Washington nakon što je Reagan ustrijeljen.

'Ovaj artikl u posjedu je moje obitelji od... dana kada je predsjednik Reagan ustrijeljen u Washington DC-u', stoji u pismu.

Na Reagana je pred hotelom Washington Hilton pucao John Hinckley, koji je predsjednika ustrijelio u pluća i prouzročio unutarnje krvarenje. Hinckley je proglašen neubrojivim i nalazi se u psihijatrijskoj ustanovi.

Reagan je odslužio dva predsjednička mandata i umro kao 93-godišnjak 2004. godine.