Svijet LIBIJSKI OBAVJEŠTAJAC

Umro bombaš iz Lockerbieja

Bivši libijski obavještajac Abdel Basset al-Megrahi, koji je bio osuđen zbog organiziranja napada na PanAmov zrakoplov, umro je u nedjelju od raka u svom domu u Tripoliju, objavila je njegova obitelj

Megrahi (59), kojemu je dijagnosticiran rak, odslužio je osam godina u škotskom zatvoru zbog organiziranja napada na PanAmov zrakoplov iznad škotskog grada Lockerbieja 1988. godine pri čemu je poginulo 270 ljudi. Oslobođen je 2008. zbog humanitarnih razloga jer su mu liječnici davali još nekoliko mjeseci života, te se kao heroj vratio u Libiju i sastao s tadašnjim predsjednikom Moamerom Gadafijem.

Njegovo oslobađanje osudila je javnost u SAD-u, budući da su većinom žrtve iz Lockerbieja bili Amerikanci, a britanski premijer David Cameron kasnije je rekao da je odluka škotskog ministarstva pravosuđa bila pogrešna.

'Umro je u svojoj kući okružen članovima obitelji', rekao je njegov brat Abdulhakim. On je dodao da je Abdel Basset bio preslab da bi išta rekao pred smrt, ali je ranije rekao da je nedužan za djela koja mu se pripisuju.

151118,150585,145563,115475
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još