Svijet CAMERON TRAŽI REAKCIJU

'Grčka je na rubu, opstanak eura je u pitanju!'

Britanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak europske čelnike da smire krizu eurozone, a izglednu grčku nemogućnost otplate duga iskoristio je kao argument u prilog svojim nepopularnim mjerama rezanja potrošnje i smanjivanja duga.

Upozorivši da je opstanak eura sada upitanju, Cameron je pokazao rastuću uznemirenost i nezadovoljstvo činjenicom da se kriza otima nadzoru te prijeti i britanskom gospodarstvu i njegovim izgledima na izborima 2015.

'Grčka je na rubu, opstanak eura je u pitanju', rekao je Cameron poslovnim čelnicima u sivo i vlažno jutro u Manchesteru na sjeveru Engleske.

'Budući da sam suočen s time, moj je zadatak jasan: Britanija mora ostati sigurna. Ne smije ići lakšim putem, nego pravim putem', dodao je.

Po Cameronovim riječima, a one su u skladu s riječima guvernera britanske središnje banke Mervyna Kinga, kriza u Europskoj uniji, najvećem britanskom trgovinskom partneru, traje već više od dvije godine, ali je daleko od završetka.

'Mi smo na nepoznatom teritoriju, s golemim rizicima za sve. Kako što dosljedno govorim, u britanskome je interesu da eurozona riješi svoje probleme', rekao je Cameron.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još