Svijet STRAVIČNO SVJEDOČANSTVO PREŽIVJELE

Breivik je ubijajući na Utoeyi ispuštao krikove!

Anders Behring Breivik, kojem se sudi za smrt 77 osoba, ispuštao je borbene krikove tijekom napada na mlade polaznike kampa na otoku Utoeyi prošlog ljeta, svjedočila je u srijedu djevojka koja je izbjegla smrt pokrivena tijelom jedne žrtve

U središtu procesa je duševno zdravlje Breivika i tijekom procesa će biti odlučeno odlazi li u zatvor ili psihijatrijsku ustanovu, pa su svjedočenja preživjelih odlučna za utvrđivanje njegova ponašanja tijekom napada.

Prema prvoj procjeni proglašen psihotičnim, taj 33-godišnji ekstremist želi da ga kazneno proglase odgovornim kako dijagnoza ne bi obezvrijedila njegovu idologiju.

Dvadesetog dana procesa, Ingvild Leren Stensrud je objasnila da su ju u bedro i rame pogodili meci dok se nalazila u kavani na Utoeyi, te da je pala i pretvarala se da je mrtva, a na nju su pala tijela njenih kolega.

Kada su se pucnjevi udaljili i dalje je ostala ležati pod jednim tijelom i nazvala je svoju obitelj s mobitela jedne žrtve, ali se nije javila kad je isti mobitel zazvonio, a na ekranu je pisalo 'mama'.

Ljetni kamp za mlade na otočiću Utoeyi Breivik je nazvao kolijevkom islama i multikulturalizma u Norveškoj. Ondje je ubio 69 osoba, a ranije u Oslu u bombaškom napadu na zgradu vlade, osam.

193883,193657,193098,189187
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još