ZAUSTAVITE NEW EUROPE!

Glavaševog sina naljutio članak o Osijeku

16.05.2012 u 16:15

Bionic
Reading

Na članak koji smo prenijeli s web stranice New Europe reagirao je Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, ljut što se o njegovom gradu piše kao depresivnom, frustriranom i punom mržnje. Predsjednik Savjeta mladih grada Osijeka Filip Glavaš odlučio je reagirati iako, kako je napisao, ocjene tjednika New Europe ne shvaća ozbiljno. Uvjeren je kako je to samo još jedan u nizu pokušaja ocrnjivanja Osijeka i gradonačelnika Krešimira Bubala

Filip Glavaš reagirao je na članak 'Osijek je depresivan i pun mržnje', koji smo prenijeli s web stranice političkog tjednika New Europe.

'Laž je da su Osječani puni mržnje prema osobama druge nacionalnosti, što najbolje potvrđuje činjenica da u Osijeku nije zabilježen niti jedan veći međunacionalni incident, za razliku od zapadne Europe u kojoj iz dana u dan jača rasizam i ksenofobija. Također, ne treba zaboraviti da je upravo iz Osijeka vođena politika koja je rezultirala vraćanjem okupiranog hrvatskog istoka i podunavlja u sastav hrvatske države bez ijedne jedine kapi prolivene krvi', ističe Filip Glavaš.

Podsjeća kako su Slavonci poznati po gostoprimstvu, da su u Osijeku boravile rukometna, nogometna, košarkaška i odbojkaška reprezentacija, koje nisu imale nikakvog prigovora, nego su pohvalile gostoljubivost Osječana i izrazile su želju za povratkom u grad Osijek.

'Da je Osijek uistinu pun mržnje prema drugim stanovnicima RH, bi li u Osijeku studiralo preko 20.000 studenata iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja koji nerijetko nakon završetka studija ostaju živjeti ovdje? Vijeće za prevenciju grada Osijeka proglašeno je najuspješnijim takvim vijećem u RH jer je uspjelo uvelike smanjiti stopu kriminaliteta u odnosu na prijašnju godinu', piše Glavaš mlađi.

Još je naglasio i da je grad Osijek dobitnik velike nagrade za sigurnost 2011. godine, koju dodjeljuje udruga menadžera sigurnosti, da je grad prijatelj djece.

'Grad Osijek je multikulturalan i multietnički grad. Ako dio građana i je depresivan, onda je to iz razloga materijalne nesigurnosti uzrokovane lošom politikom svih dosadašnjih vlada RH. No ipak grad Osijek u skladu sa svojim mogućnostima čini maksimalne napore kako bi poboljšao gospodarsko stanje u Osijeku', upozorava Glavaš.

Između ostalog, naveo je i kako je Osijek prepoznat kao zelen i čist grad pa je tako ušao i u uži izbor za prestižnu nagradu Zlatni cvijet Europe kao jedini grad koji nije u EU.

Nakon podužeg nabrajanja svih dobrih strana grada Osijeka, odlučio je pozvati autora članka da 'posjeti grad u kojem će osjetiti bogat sadržaj brojnih događanja na području grada, a ukoliko izrazi želju, i okolice'.