PROCJENA NJEMAČKE

'Neuspješno formiranje grčke vlade korak je unatrag'

15.05.2012 u 21:45

Bionic
Reading

Neuspjelo formiranje vlade u Grčkoj ozbiljan je korak unatrag, ocijenio je u utorak njemački ministar vanjskih poslova Guido Westewelle

'Riječ je o ozbiljnom nazadovanju kada je riječ o hitno potrebnom povjerenju u snagu reformi u Grčkoj', rekao je šef njemačke diplomacije izrazivši veliku zabrinutost zbog općeg stanja u toj zemlji.

Podsjetio je na potrebu, kako je kazao, provedbe teških i bolnih reformi u Grčkoj, jer alternative nema. 'To je jedini put prema postizanju gospodarskog rasta i konkurentnosti', smatra Westerwelle

'Željeli bismo da Grčka ostane dio eurozone', izjavio je u utorak navečer Westerwelle - prvi njemački visoki dužnosnik koji je govorio o novim izborima u Grčkoj.

Stanovnici Grčke do kraja lipnja moraju ponovno na izbore jer se grčki politički dužnosnici nisu uspjeli dogovoriti oko sastava koalicijske vlade, a nakon parlamentarnih izbora održanih 6. svibnja. Kancelarka Angela Merkel u utorak navečer u Berlinu će ugostiti novoga francuskog predsjednika Francoisa Hollanda te s njim, među ostalim, razgovarati o krizi u eurozoni, kao i o situaciji u Grčkoj.