Svijet ANKETA CBS/New York Times

Romney prestigao Obamu!

Nova anketa američke TV mreže CBS News i lista The New York Times, objavljena u utorak, pokazala je da se vjerojatni republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney nalazi u malom vodstvu ispred predsjednika Baracka Obame šest mjeseci uoči predsjedničkih izbora

Romney, bivši guverner Massachusettsa, vodi ispred Obame s 46 prema 43 posto glasova, pokazalo je ispitivanje. Prošloga su mjeseca u istoj anketi Romney i Obama vodili mrtvu trku rezultatom 46 prema 46 posto glasova.

Novo ispitivanje raspoloženja američkih birača provedeno je 11. svibnja.

Nijedan od dvojice kandidata nije imao više od šest postotnih bodova prednosti otkako su CBS News i The New York Times u siječnju počeli voditi istraživanje o njihovu izbornom sučeljavanju.

193807,192943,190919,192219
Gotovo dvije trećine ispitanika, ili 62 posto, izdvojilo je gospodarstvo kao najvažnije pitanje za njih, navodi CBS News, usprkos nedavnim kontroverzama oko takvih pitanja kao što je Obamina potpora za istospolne brakove.

'Zabrinutost zbog proračunskog deficita rangirana je na dalekom drugom mjestu s glasovima 11 posto ispitanika, nakon čega slijedi zdravstvena zaštita s devet posto. Za sedam posto ispitanih predizborni prioritet je pitanje istospolnih brakova, za četiri posto vanjska politika i za dva posto imigracija', navodi se u istraživanju.

Iako većina Amerikanaca vjeruje da je gospodarstvo potrebno popraviti, ispitanici izražavaju najveći optimizam o tom pitanju od siječnja 2008., kada je zadnja recesija bila na svom vrhuncu.

Šezdeset i sedam posto ispitanika misli da je gospodarstvo u lošem stanju, u usporedbi s 36 posto koji kažu da se poboljšava.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još