Svijet MEKSIČKI NARKOKARTEL

49 obezglavljenih tijela bačeno na autocestu

Četrdeset i devet unakaženih i osakaćenih tijela pronađeno je pokraj autoceste blizu grada Monterreya, a policija, koja je objavila da je riječ o jednome od najgorih zločina počinjenih u Meksiku u posljednjih nekoliko godina, nema sumnji u to da su počinitelji pripadnici narkokartela

Tijela 43 muškarca i šest žena, odsječenih glava, šaka i stopala, pronađena su nabacana na hrpu pokraj autoceste u općini Cadereyta Jimenez u saveznoj državi Nuevo Leon u nedjelju.

Vlada te države objavila je da su odgovornost za taj grozomoran zločin preuzeli članovi zloglasnog narkokartela Zetasa.

Još nije poznato tko su žrtve masakra. Forenzičari, koji rade na slučaju, novinarima su rekli da neka trupla pokazuju naznake raspadanja, što ukazuje na to da je zločin počinjen prije više dana ili čak tjedana. Pretpostavlja se, međutim, da je zločin rezultat rata Zetasa i suparničke narkobande Sinaloe.

192760,189350,133816,70375
Meksička vlada, osudivši taj zločin kao 'nehumano iracionalno nasilje', najavila je da će održati provedbu pravde u Meksiku sa svom svojom 'snagom i moći'.

Narkokartel Zetas osnovali su dezerteri iz meksičke vojske koji su postali članovi Zaljevskog kartela koji je nekada dominirao trgovinom drogom na sjeveroistoku Meksika. Kasnije su se odvojili, osnovali Zetas i zaratili sa svojim bivšim poslodavcima za kontrolu nad krijumčarskim putevima. Zetas je također u ratu sa Sinaloom, kartelom koji vodi najtraženiji meksički kriminalac Joaquin Guzman.

Prije pet godina meksički predsjednik Felipe Calderon odlučio je stati na kraj ratu narkobandi i na njih poslao vojsku. Otada je nasilje samo jačalo i već je više 50 tisuća ljudi ubijeno u sukobima trgovaca drogom i njihovim okršajima sa snagama reda.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još