Svijet TJEDAN DANA OD BATINANJA

'Pokusna šetnja' prosvjednika ulicama Moskve

Oko 10.000 ljudi okupilo se u nedjelju u središtu Moskve želeći na taj način provjeriti kolika je tolerancije državnih vlasti prema mirnim okupljanjima, samo tjedan dana nakon što je policija pretukla i rastjerala prosvjednike koji su izražavali nezadovoljstvo zbog ponovnog izbora Vladimira Putina na mjesto predsjednika države

Prosvjednici su se okupili ispred kipa Aleksandra Puškina te su nastavili "pokusnu šetnju" moskovskim ulicama. Agencije izvješćuju da policija nije reagirala.

"Ovdje smo jer želimo pravdu u vlastitoj zemlji, želimo poštenu tranziciju vlasti, a ne nasljeđivanje kao u monarhijama", rekla je 45-godišnja profesorica stranih jezika koja je sudjelovala u "pokusnoj šetnji".

Neki prosvjednici nosili su bijele trake na kojima je pisalo "Rusija bez Putina".

Moskovljani su prošetali gradom samo tjedan dana nakon sukoba policije i prosvjednika koji se dogodio 7. svibnja na dan Putinove inauguracije, pri čemu ih je nekoliko pretučeno policijskim palicama. To je najžešće nasilje između demonstranata i policije u nizu prosvjeda koji su u Rusiji počeli u prosincu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još