Svijet NA EUROPSKOJ IZLOŽBI INOVACIJA

Hrvatski inovatori osvojili 12 vrijednih priznanja

Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom malezijskog izaslanstva

Na Europskoj izložbi inovacija i novih tehnologija u Iasiju u Rumunjskoj, osam hrvatskih inovatora osvojilo je 12 vrijednih priznanja, priopćeno je iz Hrvatskog saveza inovatora (HSI).

Najboljim hrvatskim izlagačima proglašeni su Dejan i Bojan Ciglenečki, koji su za mehanizam za učvršćivanje vučnog priključka nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom malezijskog izaslanstva.

Dobitnici ostala četiri hrvatska zlata su Rosa Ferinčević za Aciodosalus kapi za vlaženje očiju, Jurica Mavrović i Slavko Lauš - inovatori s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, za zaštitu od zračenja mobitela, Davor Gusić za PICPLC (automatski kontroler) i Igor Puhar za carbon vertebrae protector.

Osvajači tri srebrne medalje su riječki inovatori Anton Bačić za elektromagnetsko dizalo te Juraj Juričić i Igor Pomazan za elektrocikl, odnosno Slobodan Rajić za gumeni putni prijelaz DR-1. Ovu inovaciju je moldavsko ministarstvo obrazovanja nagradilo zlatnim odličjem.

Hrvatski savez inovatora je dobio nagradu Iranskog instituta inovatora za najbolji ukupni nastup.

Na izložbi je predstavljeno oko 300 izložaka iz 12 država cijelog svijeta, a dodijeljeno je 150 nagrada.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još