Svijet 'MUSLIMANI NISU TERORISTI'

Masovni prosvjed makedonskih Albanaca

Stotine Albanaca izašlo je u petak nakon molitvi u džamijama na ulice diljem Makedonije, optužujući vladu da je, okrivljujući 'radikalne islamiste' za ubojstvo petorice muškaraca sredinom travnja nedaleko od Skoplja, uvrijedila islamsku vjeru

Po izlasku iz džamije Jaja Paša u Skoplju, Albanci su na ulicama dijelili letke na kojima je policijska istraga nazvana 'politički motiviranom'. Albanci su osudili spomenuta ubojstva i izrazili sućut obiteljima žrtava, ali tvrde da je policijska istraga, uključujući uhićenje više žena, 'uvreda koju je makedonska vlada nanijela albanskom, muslimanskom narodu i uvreda prema njihovim vjerskim osjećajima'.

'Muslimani nisu teroristi! Ja sam musliman, ne terorist', orilo se ulicama Skoplja. Oko 800 policajaca je 1. svibnja uhitilo 20 osoba, uglavnom Albanaca, u Skoplju i okolnim selima u vezi s ubojstvom petorice muškaraca sredinom travnja, a makedonska ih je vlada nazvala 'sljedbenicima radikalnog islama'. Četvrtina od dva milijuna stanovnika Makedonije su Albanci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još