Svijet ANKETE ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE

Tadić 'tuče' Nikolića za 16 posto

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji, koji se održava 20. svibnja, za kandidata koalicije oko vladajuće Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića glasovalo bi 58 posto birača, dok bi za kandidata oporbene Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića glasovalo njih 42 posto, rezultati su najnovijeg istraživanja srbijanske agencije Ipsos Strategic marketing

Istraživanje je, kako prenosi srbijanska agencija Tanjug, koja je imala uvid u rezultate istraživanja, provedeno 10. svibnja na 1198 ispitanika. Rezultati istraživanja pokazuju da će u drugom krugu predsjedničkih izbora sigurno glasovati 54,7 posto birača, dok se 25,7 posto izjasnilo da će 'možda' glasovati te također da bi 58 posto glasova bilo u korist Tadića, dok bi 42 posto glasovalo za Nikolića.

Kada je riječ o opredijeljenosti glasača prema njihovoj dobi, istraživanje pokazuje da bi populacija koja ima od 18 do 29 godina glasovala u odnosu 57 prema 43 posto u korist Tadića, glasači od 30 do 44 godina starosti također bi većinski glasovali za Tadića, u odnosu 63 prema 37 posto glasova.

Među onima između 45 i 59 godina za Tadića bi glasovalo 59 posto, dok bi iz ove kategorije građana Nikoliću pripalo 41 posto glasova. Nešto je manja razlika u broju glasova kada je riječ o biračima starosti iznad 60 godina, od kojih bi, kako se navodi, njih 54 posto glasovalo za Tadića, a 46 posto za Nikolića.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još