Svijet PODRŠKA GAY BRAKOVIMA

Obama kod Clooneya dočekan kao heroj

Američki predsjednik Barack Obama rekao je u četvrtak kasno navečer na svečanoj večeri kod glumca Georgea Clooneya da je potpora istospolnim brakovima 'logičan nastavak' njegove vizije Sjedinjenih Država

Večera je organizirana u sklopu Obamine kampanje za još jedan mandat na mjestu predsjednika SAD-a i skupila je gotovo 15 milijuna dolara.

Demokrat Obama rekao je u srijedu kako vjeruje da homoseksualnim i lezbijskim parovima treba omogućiti da se vjenčaju. Obamina je politička baza taj pomak u stavu dočekala s velikim uzbuđenjem, a diljem zemlje pojačale su se i donacije za njegovu kampanju.

'Očito je da smo jučer postali vijest', rekao je Obama, a aplaudiralo mu je 150 ljudi koji su platili kartu 40 tisuća dolara.

'No zapravo je to logičan produžetak onoga što bi Amerika trebala biti. To je nastalo izravno iz te razlike u vizijama. Jesmo li mi zemlja koja uključuje sve i svima daje priliku i prema svima pošteno postupa', dodao je.
193005,192884,192738,187742Na večeri organiziranoj na Clooneyevu košarkaškom igralištu bili su mnogi slavni glumci koji podupiru legalizaciju istospolnih brakova, među ostalima Barbra Streisand, Salma Hayek, Tobey Maguire i Jack Black.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još