Svijet MAJSTOR BARROSO

'Fiskalni pakt neupitan, moguć politički sporazum'

  • Autor: S. S.
  • 9.5.2012 15:51:13
  • 9.5.2012 13:56:57

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso poručio je u srijedu da neće biti novih pregovora o fiskalnom paktu, koji je u ožujku potpisalo 25 država članica, suprotno želji novoizabranog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea

Upitan na skupu o budućnosti Europe u Europskom parlamentu hoće li se o fiskalnom paktu ponovno pregovarati, Barroso je odgovorio jednostavno 'ne'. Isto je kazao i predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

Dvojica čelnika skloni su međutim sklapanju drugog europskog gospodarskog pakta koji ne bi bio posvećen samo proračunskoj disciplini. 'Govorite li o novom ugovoru ili političkom sporazumu? Ako mi kažete politički sporazum, kažem vam da', rekao je Barroso.

Nije precizirao o kakvom bi to sporazumu mogla biti riječ, nego je samo istaknuo da neće biti financiran novim zaduživanjima ili inflacijom.

Francois Hollande želi nove pregovore o fiskalnom paktu ili da ga se dopuni odredbama o poticanju rasta, no tomu se žestoko protivi njemačka kancelarka Angela Merkel.
192597,192585 ,192458 ,192167
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još