Svijet ROTACIJA NA ČELU RUSIJE

Duma potvrdila Medvedeva za premijera

Donji dom ruskog parlamenta, Državna Duma, potvrdio je u utorak na izvanrednoj sjednici donedavnog predsjednika Dmitrija Medvedeva za novog premijera, dan nakon predsjedničke inauguracije Vladimira Putina

Za njegovo imenovanje glasovalo je 299 zastupnika, a 144 su bila protiv. Prije glasovanja Putin, koji je predložio Medvedeva za premijera, predstavio je svog kandidata zastupnicima kao iskusnog političara koji stoji iza ključnih reformi u zemlji.

'U otvorenom dijalogu s civilnim društvom on je počeo ozbiljne reforme, reforme u svrhu poboljšanja produktivnosti vladinog aparata, vojske i policije te pravosuđa koji mogu zaštiti ljude i braniti istinu i pravdu', rekao je Putin.

Nakon Putinovih uvodnih riječi, Medvedev je izložio ambiciozni program budućeg razvoja Rusije.'Hvala vam na povjerenju', rekao je Medvedev i obećao da će slušati sve političke snage u Rusiji. 'Uvjeren sam da zajedničkim radom možemo ispuniti zacrtano', dodao je.

Kako bi bio potvrđen za premijera Medvedev je trebao dobiti većinu glasova zastupnika, odnosno 226 od ukupno 450. Vladajuća stranka Jedinstvena Rusija ima 238 zastupnika u Dumi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još