Svijet DIREKTOR EFSF-A

'Izlazak Grčke iz eurozone bio bi katastrofa za sve'

Izlazak Grčke iz eurozone bi bio katastrofa za tu zemlju, izjavio je izvršni direktor Europskog fonda za financijsku stabilnost Klaus Regling, a prenosi B92

'Kad bi Grčka napustila zonu eura, to bi, naravno, imalo posljedice ne samo po druge članice koje su također dobile financijsku pomoć i ne samo po banke, već i po samu Grčku', rekao je Regling i dodao da bi to za Grčku bila 'katastrofa', prenosi B92.

On je ocijenio da nema govora da bi Europski mehanizam za stabilnost, koji je za razliku od privremenog EFSF-a stalni fond za pomoć prezaduženim članicama eurozone, direktno poslužio za rekapitalizaciju banaka, što su predložili neki službenici kako bi se pomoglo španjolskim bankama.

Europska komisija izjavila je da očekuje da će sljedeća grčka vlada poštovati uvjete dogovorene u okviru paketa financijske pomoći.

Vođa grčkih konzervativaca Antonis Samaras, čija je stranka osvojila najviše glasova na izborima, poručio je da će pokušati 'izmijeniti' kontroverzni dogovor Atene s EU i MMF-om.

Međutim, konzervativci i socijalisti nisu uspjeli osvojiti apsolutnu većinu od ukupno 300 mjesta u parlamentu pa je i dalje nejasno kako će nova vlada biti formirana.

192104,192070,192057,192031
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još