SVI STIGLI IZ MEKSIKA

Svinjska gripa u Beču, Engleskoj i Španjolskoj

29.04.2009 u 13:50

Bionic
Reading

Tri nova slučaja svinjske gripe potvrđena su u Velikoj Britaniji i Španjolskoj u srijedu, dok su austrijske vlasti potvrdile svoj prvi slučaj

LONDON/MADRID - Dvanaestogodišnja djevojčica iz Tobayja, na jugozapadu Engleske i dvije odrasle osobe, jedna u Birminghamu, u središtu zemlje, i druga u Londonu, zaražene su, sve tri nakon posjeta Meksiku, rekao je britanski premijer Gordon Brown pred zastupnicima u parlamentu.

Prvi potvrđeni slučajevi u zemlji otkriveni su kod bračnog para iz Škotske koji se vratio s bračnog putovanja u Cancun, ljetovalište na jugu Meksika.

U srijedu su dva nova slučaja ove bolesti potvrđena i u Španjolskoj, isto kod osoba koje su se vratile s puta u Meksiko, čime se broj oboljelih za koje je sigurno utvrđeno da boluju od svinjske gripe popeo na četiri, objavilo je španjolsko ministarstvo zdravstva.

'Zdravstveno stanje svih ti osoba nije teško, jer dobro reagiraju na lijekove', ističe ministarstvo u priopćenju.

Španjolska vlada je sumnjivima proglasila 59 slučajeva, prema 32 koliko ih je bilo u utorak navečer.

U Austriji, u Beču, potvrđen je prvi slučaj svinjske gripe kod dvadesetosomogodišnje žene koja se vratila s puta u Gvatemalu, preko Meksika, priopćilo je u srijedu ministarstvo zdravstva.