OPTUŽBE IZ WASHINGTONA

Strauss-Kahn pod sumnjom za grupno silovanje

04.05.2012 u 22:43

Bionic
Reading

Istražitelji ispituju optužbe da je bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn možda bio uključen u grupno silovanje u hotelu u Washingtonu 2010, objavilo je u petak tužiteljstvo francuskog grada Lillea, prenosi online The New York Times

Strauss-Kahn je prošloga mjeseca neizravno optužen za svodništvo, preko optužbi da je bio uključen u prsten prostitucije organiziran u Lilleu.

Ured tužitelja je objavio da su istražitelji predali nove dokaze o optužbama da je Strauss-Kahn možda seksualno zlostavljao belgijsku prostitutku na 'seks partyju' organiziranom u hotelu W u Washingtonu u prosincu 2010, u čemu su sudjelovala i tri njegova prijatelja.

Prema pisanju lista Liberation, istražitelji temelje zahtjev na svjedočenju dviju belgijskih prostitutki koje su pozvane u Washington kako bi sudjelovale na 'seks partyju'.

Jedna od njih rekla je policajcima da je bila podvrgnuta 'određenim seksualnim radnjama bez njezinog pristanka', prema Liberationu.

Tužitelji će ocijeniti dokaze prije nego što odluče hoće li podnijeti optužnicu.

Strauss-Kahnov odvjetnik Henri Leclerc odbio je komentirati novu istragu. U ožujku je obećao da će osporiti vjerodostojnost postojeće istrage i rekao da se bivšeg francuskog ministra financija progoni zbog njegova 'slobodoumlja'.