GRANICA S KOSOVOM

U Srbiji šestero uhićenih zbog ratnih zločina nad Srbima

04.05.2012 u 12:25

Bionic
Reading

U tijeku je policijska akcija uhićenja optuženih za ratne zločine nad Srbima na jugu Srbije, javlja agencija Tanjug pozivajući se na izvor iz MUP-a Srbije. Do sada je uhićeno šest osoba

B92 doznaje da je obavljena pretraga na najmanje osam lokacija u mjestima Bujanovac, Veliki Trnovac i Breznica, a neslužbeno doznaje da je među uhićenima i prevoditelj OEBS-a. Sve su to mjesta na jugu Srbije uz samu granicu s Kosovom i većinsko je albansko stanovništvo, pa je tako u Bujanovcu Albanaca oko 60 posto, u Velikom Trnovcu 99, a u Breznici 97 posto.

Šaib Kamberi, predsjednik općine Bujanovac, potvrdio je rano jutros za B92 da pripadnici žandarmerije obavljaju pretrage u kućama Albanaca i da su uhitili više osoba. Dodao je da je njemu s terena javljeno da su obavljene najmanje dvije pretrage obitelji Albanaca u samom Bujanovcu i po tri u selima Breznica i Veliki Trnovac, no nije mogao precizirati koliko je Albanaca uhićeno. U Policijskoj upravi u Vranju za B92 rečeno je da je trenutačno 'u tijeku akcija čišćenja terena' i da je konferencija za novinare najavljena u 11 sati kada će im se, kako je najavljeno, obratiti ministar unutarnjih poslova Srbije i predsjednički kandidat na nedjeljnim izborima Ivica Dačić.