Svijet TREND ZBOG KRIZE

Tri tisuće mladih Talijana otišlo u pastire

  • Autor: P.S.
  • 4.5.2012 11:30:23
  • 4.5.2012 10:52:33

Kako je stopa nezaposlenosti u Italiji dosegnula 10 posto ovaj tjedan, sve više mladih želi postati – pastirima, piše The Telegraph. Plaća je loša, radno vrijeme je dugo, ali je radno mjesto sigurno, zrak je svjež i možete jesti sira koliko želite

Struka tradicionalno rezervirana za starije muškarce nedavno je privukla čak tri tisuće mladih Talijana, stoji u izvješću poljoprivredne zadruge Coldiretti. Ti mladi su se odlučili za jednostavan život na velikom otvorenom prostoru jer su njihove snove da postanu liječnici, pravnici ili inženjeri srušili neznatan gospodarski rast i mjere štednje.

Davide Bortoluzzi
, 25, ima diplomu tehničkog instituta, ali kako nije mogao pronaći posao u struci, sada budno pazi na stado od 400 ovaca u Dolomitima na sjeveru Italije.

'Sretan sam zbog odluke koju sam donio', rekao je Bortoluzzi.

'Počeo sam se slijedeći druge pastire i učeći od njih. Nije bilo lako. No, iz dana u dan sam napredovao, nisam se htio obeshrabriti premda sam radio i kada je pljuštala kiša i kada je peklo sunce', dodao je Bortoluzzi.

Kako piše The Telegraph, iznenađujuće velik broj pastira mlađih od 35 godina pomoći će oporavku talijanske poljoprivrede, sektora koji je bio rezerviran za starije.

U gotovo 80 posto slučajeva, mladi pastiri uveli su napredne tehnike u stočarstvu i poboljšali kvalitetu mesa, vune i sira koje proizvode, navodi se u izvješću Coldirettija.

191223,190890,190940,190889
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još