Svijet TRAŽIO OPROST

Talijanskom svećeniku devet godina zatvora zbog pedofilije

Don Riccardo Seppia, prema optužnici, dirao je ministranta, nudio drogu maloljetnicima u zamjenu za seks i davao drogu prijatelju Emanueleu Alfanu

Sud u Genovi osudio je svećenika Riccarda Seppiju, bivšeg župnika u Sestri Ponenteu, na devet godina, šest mjeseci i 20 dana zatvora te plaćanje 28 tisuća eura zbog pedofilije.

Don Seppia već se godinu dana nalazi u zatvoru gdje je čekao proces, a danas ga je sutkinja Roberta Bossi osudila zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika i navođenja maloljetnika na prostituciju te zbog pokušaja davanja droge maloljetniku. Tužitelj Stefano Puppo tražio je da se Seppiju kazni sa 11 godina i osam mjeseci zatvora. Seppijin branitelj Paolo Bonanni tražio je, dakako, oslobađanje župnika od optužbi.

Don Riccardo Seppia, prema optužnici, dirao je ministranta, nudio drogu maloljetnicima u zamjenu za seks i davao drogu prijatelju Emanueleu Alfanu.

Prije negoli se sud povukao na vijećanje, don Seppia zatražio je oprost za 'moralno neprikladno ponašanje'. Njegov je odvjetnik objasnio da to ne znači priznanje krivnje.

187200,184304,183171,181346
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još