NAORUŽANI DO ZUBA

Ovo su makedonski radikalni islamisti

03.05.2012 u 12:40

Bionic
Reading

Makedonski MUP objavio je fotografije i otkrio identitet makedonskih islamista osumnjičenih za teško ubojstvo petorice mladića. Oni su Afrim Ismailović (32), Agim Ismailović (33) i Alil Demiriji (27). U policijskoj akciji 'Monstrum' priveden je samo Agim Ismailović, a ostala dvojica su u bijegu

B92.net javlja kako je petorici od 20 uhićenih, koji se sumnjiče za petostruko ubojstvo kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja, određen pritvor do 30 dana.

Protiv trojice koja se sumnjiči da su izvršili ubojstvo podnijete su kaznene prijave za terorizam, kao i protiv Fejzi Azirija (54) i Rami Sejdija (24), koji su označeni kao pomagači, priopćio je makedonski MUP.

Najveća količina oružja otkrivena u akciji 'Monstrum' pronađena je kod Feride Bilali (60) iz kumanovskog sela Otlja, u čijoj kući je pronađena municija, kao i okviri za automatsko i poluautomatsko oružje i za puškomitraljez.

Kod nje su pronađene i radiostanice, maskirne uniforme, košulje, amblemi, iskaznice i album fotografija s oznakama Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), priopćio je MUP

Oružje je pronađeno i u kući Isnija i Ramadana Asanija, oca i sina u skopskom selu Aračinovo.

Kod uhapšenog Nazifa Mehmetija (33) pronađen je pištolj, a kod Ibrahima Zajdinija (28) automatska puška, okviri s municijom, signalni pištolj i jedna bomba 'kašikara'.

Najstarijoj među uhapšenima, 60-godišnjoj ženi, u čijoj kući je pronađena najveća količina oružja iz kumanovskog sela Opae, određen je kućni pritvor zbog bolesti, a oduzeta joj je putovnica. Još desetorici uhićenih određen je 48-satni pritvor.