Svijet POLJSKI PREDSJEDNIK:

'Bojkot EURA neprikladan, nema krvoprolića!'

Pozivi na bojkotiranje Eura 2012. u Ukrajini su u potpunosti neprikladni, ocijenio je u srijedu poljski predsjednik Bronislaw Komorowski čija je zemlja suorganizator tog natjecanja

'Smatram da su pozivi na bojkotiranje u potpunosti neprikladni u vezi stanja u Ukrajini', rekao je poljski predsjednik u razgovoru na državnoj televiziji TVP1.

'U raznim zemljama starih demokracija bilo je presuda i otpužbi šefova država i vlada, ali ništa od toga nije dovelo do bojkotiranja te vrste natjecanja', rekao je Komorowski i naveo povijesne primjere međunarodnog bojkota Olimipijskih igara u Moskvi i Pekingu.

Ocijenio je da se radi o učinku rata koji je Rusija počela u Afganistanu i krvave represije slobodarskih težnji Tibetanaca. 'Bilo je krvoprolića i masovnih uhićenja. Stanje u Ukrajini je različito', zaključio je.
191294,191304,191179,190704Nekoliko zemalja Europske unije je posljednjih dana izrazilo zabrinutost stanjem bivše premijerke Julije Timošenko koja štrajka glađu u znak prosvjeda protiv nasilja kojem je bila izložena u zatvoru.

Euro 2012. zajedno organiziraju Poljska i Ukrajina i počet će 8. lipnja na državnom stadionu u Varšavi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još