NEZADOVOLJSTVO U BIH

Zbog štrajka graničnih policajaca kilometarske kolone

01.05.2012 u 17:01

Bionic
Reading

Zbog bijeloga štrajka graničnih policajaca u BiH koji je započeo u ponedjeljak na pojedinim prijelazima, uglavnom prema Hrvatskoj putnici čekaju i do tri sata, izvijestili su u utorak iz Auto moto kluba BiH

Na graničnom prijelazu između Bosanskog i Slavonskog Broda ne prijelaz granice čeka se između dva i tri sata a kolona vozila duga je više kilometara. Slično je stanje i u Gradišci gdje se na prijelaz granice u oba smjera čeka sat i pol. Na prelazima Izačić i Velika Kladuša na izlazu iz BIH čeka se do sat vremena, a u Orašju do pola sata.

Na jugu, graničnome prijelazu u Doljanima kod Metkovića na ulazu u BiH čeka se oko sat vremena, a na izlaz pola sata. Na drugim graničnim prijelazima zadržavanja na prijelaz granice je do pola sata.

Granični policajci BiH započeli su u ponedjeljak bijeli štrajk tijekom kojega duže vremena pregledavaju putnike i robu nezadovoljni najavama da će im se smanjiti plaće za 4,5 posto zbog planiranih ušteda u državnom proračunu koje je dogovorila vladajuća koalicija.