ATENTAT NA IVU PUKANIĆA

Joca se spremao pobjeći u Švicarsku

28.04.2009 u 20:40

Bionic
Reading

Saslušanje Sretena Jocića, uhićenog pod sumnjom da je umiješan u ubojstvo vlasnika hrvatskog tjednika Nacional Ive Pukanića, pred istražnim sudcem u Beogradu, završeno je u utorak navečer oko 22.30 sati. Saslušanju je prethodilo odbijanje Jocićeva žalba na zahtjev da da iskaz o ubojstvu Pukanića.

Istražni sudac bi do sutra navečer, kada istječe policijsko zadržavanje, trebao odlučiti hoće li Jociću biti određen pritvor. Ukoliko se donese takva odluka, Jocić u pritvoru može ostati najviše šest mjeseci, bez podizanja optužnice. Prema izvorima bliskim sudu doznajemo da će Jociću najvjerojatnije biti određen pritvor.

Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, određena je mjera policijskog zadržavanja nakon što je, nakon privođenja u beogradsku policiju u ponedjeljak navečer, odbio dati iskaz o sumnji da je umiješan u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Jocić je uhićen u ponedjeljak po nalogu posebnog tužiteljstva zbog sumnje da je umješan u ubojstvo Pukanića i Franjića. Uhićenje je došlo u posljednji trenutak zahvaljujući iskazu tajnog svjedoka jer je Joca prema pisanju Večernjeg.hr već bio sve pripremio za bijeg u Švicarsku.

Jocić je, navodno, vrlo ozbiljno uzeo informacije da se u sklopu istrage o ubojstvu Ive Pukanića krug sumnje počeo stezati oko njega, pa je smislio način sklanjanja u Švicarsku. Joca boluje od epilepsije pa je sebi već rezervirao mjesto u jednoj švicarskoj klinici i zatražio vizu, a bolest i odlazak u kliniku ujedno su trebali biti i opravdanje za nedolazak na sudska ročišta u postupku koji se protiv njega vodi u Beogradu piše Večernji.hr.

Plan bi možda i realizirao da prošloga petka Specijalnom tužiteljstvu za organizirani kriminal glavni državni odvjetnik Hrvatske Mladen Bajić i ravnatelj policije Vladimir Faber nisu donijeli cijeli zagrebački spis o ubojstvu Ive Pukanića zajedno s prikupljenim elementima koji terete Jocića kao glavnog organizatora likvidacije. Beogradska policija na temelju toga Jociću je odredila 48-satno zadržavanje.