Svijet JOŠ JEDAN UDARAC

Sud u Velikoj Britaniji naredio blokiranje Pirate Baya

Je li doista došao kraj Pirate Bayu u Velikoj Britaniji? Vrhovni sud Velike Britanije presudio je da svi davatelji pristupa internetu moraju blokirati taj najpopularniji servis za dijeljenje linkova za skidanje većinom piratske glazbe i filmova

Veliki provideri Sky, Everything Everywhere, Talk Talk, O2 i Virgin moraju onemogućiti pristup Pirate Bay stranici, koja se nedavno prebacila na švedsku adresu: PirateBay.se.

'Siteovi poput Pirate Baya uništavaju radna mjesta u Velikoj Britaniji i potkapaju ulaganja u nove mlade umjetnike. Vrhovni sud potvrdio je da Pirate Bay masovno krši autorska prava', rekao je predsjednik britanske glazbene udruge BPI.

BPI je krajem prošle godine zatražio od britanskih davatelja pristupa internetu da dobrovoljno blokiraju Pirate Bay, no oni su tada poručili da će to učiniti jedino ako dobiju sudski nalog.

Iz Virgina su objavili da će poštovati odluku suda, ali upozoravaju da su takve odluke samo dio rješenja: 'Kao odgovoran ISP ponašat ćemo se u skladu s nalozima suda, ali uvjereni smo da su potrebne alternative kako bi se promijenilo ponašanje korisnika, poput našeg dogovora sa servisom Spotify, odnosno dati korisnicima pristup dobrom sadržaju za pravu cijenu.'

176630,98428,183363,173680
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još