Svijet PONOVNO AKTIVIRANJE

Occupy Wall Street poziva na globalni prvomajski prosvjed!

Pokret 'Okupirajmo Wall Street' koji je privukao pozornost svijeta kad se sudionici lani osam tjedana nisu micali s Manhattana, u utorak kani organizirati globalne prosvjede kako bi pozornost svijeta usmjerio prema korporativnoj pohlepi, javljaju američki mediji

Organizatori se nadaju da će osnažiti pokret OWS nakon razmjerno tihe zime.

Pozivi da se 1. svibnja organizira opći štrajk, da ne rade ni škole, ni banke ni trgovine, pojavili su se na internetu za Toronto, Barcelonu, London, Kuala Lumpur i Sydney, kao i u stotinama drugih gradova Sjeverne Amerike, Europe i Azije.

U utorak će se sudionici OWS-a pridružiti sindikatima u proslavi Međunarodnoga praznika rada. Planiraju marš od Union Squarea do Donjeg Manhattana i 'okupaciju' Bryantova parka na Šestoj aveniji, preko puta 55-katnice korporacije Bank of America.

'Pozivamo ljude da se suzdrže od šopinga, da izađu iz učionica, uzmu sobodan dan na poslu i uključe se u druge kreativne oblike otpora kojim ćemo omesti 'status quo', kaže se u emailu pokreta poslanome 26. travnja.

Pripadnici pokreta 'Okupirajmo' diljem Sjedinjenih Država upozoravaju na sve veći broj ovrha obiteljskih kuća i visoku stopu nezaposlenosti, dok istodobno brojne vodeće banke i financijske institucije primaju pomoć od novca poreznih obveznika, a njihovi direktori velike bonuse.

191010,183604,154339,160337
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još