Svijet ODVLAČENJE PAŽNJE?

Ponovo napadi na Sarkozyja zbog Gadafija

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy odbacio je tvrdnje da je svrgnuti libijski čelnik Moamer Gadafi htio financirati njegovu kampanju 2007. rekavši da je to trik protivnika koji žele odvući pažnju sa slabosti njihovog kandidata uoči drugog kruga predsjedničkih izbora idućeg vikenda

Francuska internetska stranica Mediapart je objavila da je otkrila dokument bivših libijskih tajnih službi koji pokazuje da je Gadafijeva vlada odlučila financirati Sarkozyjevu predsjedničku izbornu kampanju u vrijeme dok je on bio ministar unutarnjih poslova. U intervjuu za televiziju Canal+ Sarkozy je kazao da je taj dokument 'izmišljotina'.

Sarkozy, čija je vlada odigrala ključnu ulogu u svrgavanju Gadafija prošle godine, opet je odbacio navode o primanju novca od bivšeg libijskog čelnika, kojega su uhvatili i ubili borci Libijske nacionalne oslobodilačke vojske prošle godine.

Sarkozy je rekao u intervjuu za novine da socijalisti koriste to izvješće kao pokušaj da izbjegnu ispitivanje svog predsjedničkog kandidata Francoisa Hollandea koji vodi u ispitivanjima javnog mišljenja.

'Vidite da je to pokušaj odvlačenja pažnje... koji će se osvetiti socijalistima', rekao je Sarkozy za Le Parisien-Dimanche.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još