Svijet TALAČKA KRIZA

Uhićen osumnjičenik, spriječena tragedija u Londonu

  • Autor: S. S.
  • 27.4.2012 19:20:36
  • 27.4.2012 16:00:00

Dio strogog centra Londona, Tottenham Court Road, bio je zatvoren zbog sumnje da je 50-godišnji Michael Green na petom katu poslovne zgrade zatočio četvero talaca i prijetio da će se raznijeti plinskim bocama. U 16,10, Metropolitan Police je potvrdila da je osumnjičenik uhićen i da je u tijeku pregled zgrade

Nakon što nije dobio dozvolu za vožnju kamiona težih od 3,5 tone (HVG Licence), muškarac je uletio u sjedište tvrtke koja izdaje dozvole. 

Bijesno vičući da nema više od čega živjeti, navodno je ugrabio četvero talaca i zatim je počeo bacati računala, namještaj i papire kroz prozore.

Tvrdio da je uz sebe privezao plinske boce i da će izazvati eksploziju golemih razmjera. Britanski mediji su javili da su se vodili pregovori pomahnitalog muškarca, policije i stručnjaka za eksploziv, a policijski snajperisti bili su raspoređeni po okolnim zgradama.

U vrijeme najveće gradske gužve, policajci su bili primorani zabraniti kretanje u radijusu od 100 metara oko zgrade.
179901,144451,137248 ,127667 Osoblje britanske podružnice portala Huffington Post našlo se među evakuiranima. Urednik Stephen Hull objavio je na Twitteru video snimku na kojoj Abby Baafi (27) iz autoškole Advantage koja nudi tečajeve za HGV dozvole kazao je da je muškarac ušao u njihov ured i predstavio se kao Michael Green.

'Prepoznala sam ga jer je bio naša mušterija. Nije psihički stabilan. Okrenuo se, sa zavezanim bocama plina, i zaprijetio da će dići ured u zrak. Rekao je da ga nije briga za vlastiti život. Nije ga briga ni za što, sve će dići u zrak. Tražio je mene, ali ja sam rekla da moje ime nije Abby pa me pustio', navela je Abby Baafi.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još