Svijet STIGMATIZIRANA STRANKA

Francuska krajnja desnica traži ustupke od Sarkozyja

Čelnica krajnje francuske desnice Marine le Pen, koja je u nedjelju na prvome krugu predsjedničkih izbora dobila dvadesetak posto glasova, pokušala je u četvrtak dobiti od predsjednika države Nicolasa Sarkozyja neke ustupke

I konzervativni Sarkozy i socijalist Francois Hollande od nedjelje pokušavaju privući glasače Marine Le Pen.

Uoči drugoga kruga izbora 6. svibnja Sarkozy u anketama za Hollandeom zaostaje deset posto. On se izravno obratio pristalicama Nacionalne fronte i rekao im da on poštuje njihov glas stranci koja je dugo bila stigmatizirana.

Le Pen je obećala da će svoje mišljenje o drugome krugu izbora dati na prvosvibanjskome skupu Ivana Orleanska, a Sarkozyja je pozvala da objasni svoje mišljenje u vezi s parlamentarnim izborima zakazanima za lipanj.

Na temelju rekordne potpore glasača Nacionalna fronta nada se da će prvi put od 1986. dobiti mjesta u parlamentu.

'U drugome krugu između Nacionalne fronte i socijalista, žele li (Sarkozyjev) UMP i predsjednik radije jednog od mojih zastupnika ili socijalista', rekla je Le Pen na radiju RTL.

'Još nemam odgovor na to pitanje. Čekam ga', rekla je u odgovoru na pitanje koga bi ona poduprla u drugome krugu glasanja. 'Moja će reakcija ovisiti o tom odgovoru.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još