Svijet HAŠKI SUD

Suđenje Mladiću počinje 16. svibnja

Suđenje bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću, optuženom pred Haškim sudom (ICTY) za genocid u BiH, počet će 16. svibnja, a ne 14. svibnja kako je ranije najavljivano, priopćio je u utorak ICTY

'Uvodno izlaganje tužitelja održat će se 16. svibnja, a nastaviti i 17. svibnja', objavio je ICTY. Odluka je donesena jutros tijekom predraspravne konferencije, a Haški sud nije naveo razlog odgađanja početka suđenja.

Raspravno vijeće ICTY-ja prihvatilo je zahtjev tužiteljstva da sasluša 413 svjedoka, a optužba raspolaže s 200 sati za ispitivanje. Za većinu svjedoka vrijeme ispitivanja bit će 60 minuta. Oni će biti ispitivani pola sata, a preostalo će se vrijeme iskoristiti za uvrštavanje dokumenata u dokaze, prenosi agencija AFP.

Izvođenje dokaza optužbe i saslušanje prvih svjedoka zakazano je za 29. svibnja.

Mladić je optužen za genocid u Srebrenici te za višegodišnji teror stanovnika Sarajeva, progon stanovništva širom BiH i uzimanje pripadnika UN-a za taoce.

Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba uhićen je u svibnju prošle godine u Srbiji nakon gotovo16 godina skrivanja i nakon toga prebačen je u pritvor Haškoga suda.
176669,176009,185216,169684
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još