Svijet PUTEM TELEVIZIJE

Sj. Koreja prijeti ubojstvom južnokorejskog predsjednika

Sjevernokorejska televizija emitirala je prilog u kojemu se prijeti napadom na Južnu Koreju te prikazuje obučavanje sjevernokorejskih vojnika za ubojstvo južnokorejskog predsjednika Leeja Myung-baka

Voditeljica u prilogu govori kako će, nakon što 'revolucionarne snage' poduzmu posebnu akciju, svi 'provokatori' biti 'spaljeni sa zemljom za tri ili četiri minute, ili kraće, jedinstvenim metodama kojima još nitko nije posvjedočio'. Nije pruženo više detalja o posebnoj akciji i metodama koje se spominju u prilogu.

Televizija je također prikazala snimku vježbe sjevernokorejskih vojnika koji se zavjetuju na ubojstvo Leeja Myung-baka te nožem ubadaju i pucaju na mete na kojima piše 'Lee'. Nije poznato koliko su te snimke vojnih vježbi stare, no čini se da Sjeverna Koreja zaoštrava odnose s predsjednikom južnih susjeda zbog njegova napada na raketu koju su Sjevernokorejci neuspješno lansirali na 100. rođendan nekadašnjeg vođe Kima Il-sunga.

Glasnogovornik južnokorejskog ministarstva za ujedinjenje dviju Koreja Kim Hyung-suk rekao je kako je vlada Južne Koreje zabrinuta zaoštravanjem prijetnje sa sjevera te općenito odnosa između dviju država.

188582,188198,188525,187631

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još