Svijet MEĐU POGINULIMA I NOVINARI

U narko-obračunu u meksičkom baru ubijeno 15 ljudi

Petnaest osoba ubijeno je i najmanje jedna teško ranjena u pucnjavi najvjerojatnije povezanoj s drogom u baru u sjevernom Meksiku, području izloženom borbama između kriminalnih bandi

U petak navečer naoružani muškarci ušli su u bar u Chihuahui i otvorili vatru na osobe za koje se sumnja da su uključene u preprodaju droge, priopćio je u subotu ured lokalnog državnog tužiteljstva.

Mjesni mediji izvijestili su da su dvojica poginulih u napadu bili novinari, čime se povećao broj žrtava iz medija stradalih u rastućem meksičkom nasilju među bandama.

Ured tužitelja također je izvijestio da je još dvoje ljudi ustrijeljeno u odvojenom napadu u drugom baru u gradu, čime se broj poginulih u petak popeo na sedamnaest.

141942,133816,78695,70375
Chihuahua, a posebno grad Ciudad Juarez na granici s Teksasom, područje je koje je najgore pogođeno krvavim ratom između narko-kartela tijekom akcije slamanja bandi koju je pokrenuo predsjednik Felipe Calderon.

U nasilju među bandama i sukobima sa snagama sigurnosti u Meksiku je u posljednjih pet godina ubijeno više od 50.000 ljudi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još