Svijet MORALNA POBJEDA

Besplatan dolazak birača iz Srbije u RH

Izbjegličke udruge u Srbiji organizirat će, uz logističku potporu srbijanskog državnog povjereništva za izbjeglice, besplatan dolazak hrvatskih državljana iz Srbije na lokalne izbore u Hrvatskoj 17. svibnja, priopćeno je u ponedjeljak iz tog povjereništva

BEOGRAD - U priopćenju se navodi zajednička poruka Koalicije i Asocijacije izbjegličkih udruga kako će odlazak na izbore u Hrvatsku biti organiziran u cilju sudjelovanja izbjeglih Srba u političkom životu Hrvatske.

'Organiziranim izlaskom na izbore, osim što pomažemo svojim najbližim rođacima koji su ili ostali u Hrvatskoj ili se u Hrvatsku vratili iz izbjeglištva, pomažemo i sami sebi u ostvarenju svojih brojnih neriješenih statusnih, imovinskih i drugih pitanja', navodi se u poruci dviju izbjegličkih krovnih udruga.

'Vjerujemo da što masovniji odlazak na izbore u Hrvatsku predstavlja i svojevrsnu moralnu pobjedu nakon svih turbulentnih događaja', tvrde predstavnici udruga izbjeglih Srba iz Hrvatske.

U zajedničkom priopćenju, što su ga potpisali predsjednik Koalicije Miodrag Linta i predsjednik Asocijacije Milojko Budimir, tvrdi se da su hrvatske vlasti pokušavale isključiti izbjegle Srbe iz pokušaja 'da sami odlučuju o svojoj sudbini'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još