POŠTANSKA GREŠKA, BIT ĆE…

S bananama u dućan stiglo sto kila kokaina!

20.04.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Nešto se čudno događa na jugu Poljske. Na opće iznenađenje radnika, u dvije prodavaonice trgovačkog lanca Auchan ovih je dana stiglo ukupno 100 kilograma kokaina. Droga je u skladišta dopremljena skupa s bananama iz Ekvadora

Ni upravitelji dućana, ni zaposlenici, nemaju pojma kako se ta ogromna, uredno zapakirana kriminalna pošiljka našla na njihovoj adresi. Štoviše, prije mjesec dana je na zapadu Poljske, kod granice s Njemačkom, u jednom dućanu također nađeno 30 kilograma kokaina.

Lenta.ru prenosi neslužbene informacije da je roba trebala završiti u Belgiji, a još se istražuje gdje su se to krijumčari zabunili. Ekvador je, inače, jedan od glavnih izvoznika banana u svijetu, ali postaje i jedan od glavnih izvoznika kokaina na crnom tržištu. Ovakva kombinacija legalnog i ilegalnog biznisa već je poznata europskoj policiji: prije dvije godine, sličan slučaj zabilježen je u Madridu, gdje je Lidlov skladištar među bananama koje je trebalo rasporediti na police pronašao kokain vrijedan sedam milijuna eura.