UŠLA U EUROPU

Srpska piratkinja sklona je provokaciji

20.04.2012 u 15:52

Bionic
Reading

Jelena Jovanović prva je žena iz Srbije koja je na Generalnoj skupštini Međunarodne piratske partije izabrana za članicu odbora Piratske internacionale

Redovna aktivistica piratskog pokreta u Srbiji nakon izbora dobila je i zanimljivu ponudu poznatog internetskog portala Brazzers - da se slika gola za njihov site.

Međutim, iako se Jelena Jovanović pristala za list 24 sata slikati u provokativnim pozama, njezina je misija mnogo ozbiljnija.

Organizacija čija je članica, a koja bi do kraja godine trebala prerasti u političku stranku, zalaže se za slobodan protok informacija, zaštitu prava građana u informatičkom dobu i transparentnost u radu korporacija i državnih institucija.

'Mjesto u Piratskoj internacionali omogućava sudjelovanje u provođenju ideja za koje se zalaže piratski globalni pokret, kao i ozbiljniju poziciju na domaćoj političkoj sceni. U Srbiji nas podržava više od 15.000 ljudi, ali pirati su svjetski pokret. Ulazak u odbor Internacionale važan je da bismo se povezali s partijama u drugim zemljama', kazala je Jelena Jovanović.