SKANDAL U BRAZILU

Iranski diplomat zlostavljao djevojčice na bazenu

20.04.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Brazil kaže da će tražiti objašnjenje od Irana nakon što je iranski diplomat optužen da je zlostavljao malodobne djevojčice na bazenu u Braziliji, javlja BBC

Iranskog dužnosnika ispitala je policija nakon pritužbi roditelja, ali je pušten nakon što su čuli da ima diplomatski imunitet.

Iranska ambasada negirala je optužbe i rekla da su one rezultat 'kulturnog nerazumijevanja'.

Brazilski ministar vanjskih poslova Antonio Patriota nazvao je optužbe 'vrlo zabrinjavajućim'.

Neimenovani iranski diplomat je optužen da je neprimjereno dirao djevojčice između 9 i 15 godina na bazenu u privatnom klubu u Braziliji prošlog vikenda, navode brazilski mediji.

Otac jedne od djevojaka je kazao medijima kako su diplomata gotovo linčovali ljutiti roditelji prije nego je interveniralo osiguranje.

'Ljudi su ga željeli ubiti', rekao je jedan od roditelja,

Iz iranskog veleposlanstva su poručili da su optužbe rezultat 'nesporazuma koji proizlazi iz razlika u kulturnom ponašanju'.

Također su optužili brazilske medije da namjerno senzacionaliziraju incident.

No brazilski ministar vanjskih poslova Antonio Patriota je rekao da će zatražiti od iranskog veleposlanstva pojašnjenje prije nego odluči što treba poduzeti.

'Osobno bih smatrao neprihvatljivim kad bi se neki brazilski diplomat ponašao na taj način u zemlji za koju je imenovan', rekao je Patriota.