Svijet NEMA ŠALE S OBAMOM

Tajni agenti dobili otkaz zbog skandala s prostitutkama

Dvojica agenata američke Tajne službe, protiv kojih se vodi istraga nakon skandala s prostitutkama u Kolumbiji uoči dolaska predsjednika Baracka Obame na summit u tu zemlju, napustila su službu, a trećem traje otkazni rok, doznaje se od službenog izvora

Američka tajna služba u subotu je suspendirala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, a skandal je proširen i na deset vojnika iz osiguranja.

Od 11 suspendiranih jednom agentu je odobren odlazak u mirovinu, jednom traje otkazni rok, a jedan je dao ostavku, preciziraju tajne službe u priopćenju.

Suspenzija osam agenata je na snazi dok traje interna istraga.

Incident s prostitutkama dogodio se u srijedu, prije Obamina dolaska u Cartagenu. Agenti koji su išli kao prethodnica osiguranju doveli su skupinu prostitutki u hotel u kojem su odsjeli, a u kojem je trebao boraviti i Obama.

Tajna služba provodi 'potpunu, temeljitu i pravednu istragu, koristeći sve tehnike ispitivanja dostupne agenciji', poput ispitivanja poligrafom, intervjua sa zaposlenima i svjedocima, prema priopćenju tajne službe.
188047,187951,184530,182048
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još