Svijet KOSOR U STRASBOURGU

'HDZ će i iz oporbe podupirati europski put Hrvatske'

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je u srijedu u Strasbourgu da će njezina stranka i iz oporbe snažno podupirati hrvatski put u Europsku uniju, kako bi zemlja do 1. srpnja 2013. bila u potpunosti spremna za punopravno članstvo

Kosor je doputovala u Strasbourg, gdje će se obratiti klubu zastupnika Europske pučke stranke (EPP) i sastati se s predsjednikom Kluba Josephom Daulom.

'Želim reći da će HDZ, iako u oporbi, i dalje snažno podupirati europski put Hrvatske, da ćemo puno raditi, uključujući naša tri promatrača u Europskom parlamentu i naše zastupnike u Hrvatskom saboru kako bi do 1. srpnja 2013. Hrvatska bila u potpunosti pripremljena za članstvo, pogotovo u onim poglavljima koja se još uvijek nadziru', izjavila je Kosor.

Dodala je da je HDZ dao veliki doprinos za uspjeh referenduma o ulasku u EU te da će se stranka vrlo brzo nakon unutarstranačkih izbora početi pripremati za sljedeće izbore na lokalnoj razini, za europske izbore te sljedeće parlamentarne i predsjedničke izbore.

188495,188434,187532,185165
Kosor je izjavila kako želi zahvaliti klubu zastupnika Europske pučke stranke (EPP), koji s 271 zastupnikom ima najbrojniju frakciju u Europskom parlamentu.

'Želim zahvaliti svima u klubu EPP-a koji su dali doprinos, koji su podupirali Hrvatsku, čija je potpora bila iznimno važna, u nekim trenutcima i presudna', rekla je Kosor.

Hrvatska u Europskom parlamentu ima 12 promatrača, od kojih su trojica iz HDZ-a Davor Božinović, Frane Matušić i Andrej Plenković.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još