Svijet POZIV NA RAD ZA OPĆE DOBRO

Karzai kritizirao talibansku 'braću'

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai u utorak je kritizirao 'talibansku braću' zbog napada proteklih dana na niz ciljeva u Kabulu i širom Afganistana i pozvao ih da se pridruže radu za opće dobro zemlje

Smrtonosni napad na parlament, kabulsku diplomatsku četvrt i tri pokrajine produljili su inozemnu prisutnost u Afganistanu te naštetili ekonomiji i povjerenju u sigurnost zemlje, poručio je Karzai.

'Niste učinili ništa za islam, niste učinili ništa za afganistansku neovisnost i niste učinili ništa za narod, slobodu i razvoj', kazao je Karzai u govoru na obilježavanju 150 godina od rođenja afganistanskog reformatora.

182837,178667,178226,178024
'Radili ste na produljavanju inozemne prisutnosti, dali ste strancima izgovor da ostanu', kazao je. U posljednjim obračunima tijekom vikenda u Afganistanu ubijeno je 35 pobunjenika i 11 pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti te četiri civila.

Karzai je, ipak, ulažući napore u održavanje odnosa s talibanima kazao kako ih neće prestati nazivati 'talibanskom braćom'. 'Neki me u vladi i medijima kritiziraju što kažem da su talibani braća ali neću odustati', dodao je.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još