SRETNI NIJEMAC KOLEGAMA

'Hvala vam što sam se obogatio u 14 godina nerada!'

13.04.2012 u 13:03

Bionic
Reading

Die Welt je objavio zanimljivu priču o njemačkom službeniku koji je izazvao kontroverze svojim oproštajnim pismom. U njemu se kolegama zahvalio što četrnaest godina pred mirovinu nije baš ništa radio, a za to je još bio plaćen sveukupno 745.000 eura!

Grad Minden u pokrajini Nordrhein-Westfalen, s ne toliko brojnih 83 tisuće stanovnika, rijetko je kada izazivao interes njemačkih medija, a kamoli i šire.

No zahvaljujući oproštajnom pismu u formi elektronske pošte koje je kolegama poslao 65-godišnji inženjer, o Mindenu sada pišu i najutjecajniji britanski tabloidi.

Ono što je privuklo pažnju jest iznos od 754.000 eura, koliko je neimenovani inženjer napisao da je bio 'plaćen za 14 godina nerada' te se zahvalio kolegama što su obavljali bez problema njegov navodni posao. 'Od 1998. sam bio prisutan na poslu, ali ne doista tu. To znači da dobro pripremljen odlazim u mirovinu', napisao je gradski službenik. Njegov mail je došao do lokalnih novina Westfalen Post, koje su ga zatražile za komentar: 'Ne želim ništa više reći. To pismo nije bilo za medijsku javnost.'

Gradonačelnik Volker Fleige je pak rekao da je bio 'bijesan kao ris' kad je pročitao mail, ali da dugogodišnjem neradniku neće oduzeti mirovinu. Istovremeno, radno mjesto na kojem je 14 godina sjedio sanitarni inženjer bit će ukinuto.