Svijet TRAGIKOMIČNI STORMFRONT

Srpski neonacisti bijesni na francuske jer podržavaju 'ustaše'

Na zloglasnom neonacističkom internetskom forumu Stormfront u dijelu koji okuplja srpske neonaciste, ultranacionaliste i nasilne huligane razvila se živahna rasprava o HČSP-ovoj nacionalističkoj konferenciji. Srpski ekstremisti su jako razočarani i povrijeđeni što njihovi njemački i francuski kolege u mržnji dolaze podržati, kako kažu, 'jednu ustašku stranku'

'Ovo bi bila sramota kako za NPD i Nacionalnu frontu da marširaju za generale (Gotovinu i Markača, op. a.), koji su surađivali s novim svjetskim pokretom, tako i za Hrvate da im dolazi Jobbik, koji u svom programu polaže pravo na pola Hrvatske. Sramota! Ovi stranci mi se čini da nas ponekad zajebavaju, svi oni vole Mladića i Karadžića, ali očigledno vole i Gotovinu, a to što smo se mi međusobno ubijali im, izgleda, ne znači ništa. Kakav paradoks', stoji u jednom reprezentativnom postu na srbijanskom dijelu zloglasnog neonacističkog foruma Stormfront.

Tamo se okupljaju pripadnici velikosrpske ekstremne desnice i tamošnji neonacisti, koji i sami ističu da je HČSP u Zagreb pozvao Jobbik, stranku koja dovodi u pitanje hrvatski suverenitet. Ipak, srpske neonaciste i obrazovce najviše pogađa, kako smatraju, izdajničko ponašanje kolega iz Francuske i Njemačke, koji ne razlikuju Antu Gotovinu i Ratka Mladića.
187335,187291,187271,187110Provincijalni i tragikomični neonacisti s prostora bivše Jugoslavije su tužni što njihove stavove moćniji zapadnoeuropski ekstremisti ne uzimaju za ozbiljno, pa se međusobno tješe i objašnjavaju: 'Moraš shvatiti da mnogi ne doživljavaju ustaški pokret kao mi. Za neke nacionaliste ustaše su samo borci protiv komunizma i saveznici nacističke Njemačke. Ne idu oni dalje od toga i baš ih nije puno briga za ostale stvari. Mnogi su čak popili hrvatsku antisrpsku propagandu i misle da se Tuđman borio protiv komunizma.'

Neki među njima ipak gaje nade kako je riječ o 'crvenoj propagandi' te da ni francuska Nacionalna fronta niti njemački NPD nisu 'doista poslali svoje predstavnike u Zagreb', naročito jer je 'Le Pen prijatelj sa Šešeljem i Karadžićem'. Drugi se pak kunu u 'Majčicu Rusiju', te smatraju da od 'europske ultradesnice' ne treba previše očekivati, 'jer su uvijek podržavali ustaše'.

Sve u svemu, rugala se sova sjenici.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još