Svijet NOVO RADNO MJESTO

Prvi zadatak hrvatskih europarlamentaraca - fotografiranje

Sedmero predstavnika iz redova vladajućih, a petero iz oporbe, moći će već od danas sudjelovati u radu parlamentarnih odbora i komisija. Status promatrača omogućava im raspravljanje, ali ne i glasovanje. Punopravnim članovima Europskog parlamenta postat će tek nakon što svih 27 članica ratificira Pristupni ugovor

Prvi će im zadatak biti fotografiranje za parlamentarne iskaznice. Tijekom prijepodneva preuzet će i ključeve radnih soba, piše Jutarnji list.

Punopravnim članovima Europskog parlamenta hrvatski predstavnici će postati tek nakon što svih 27 članica ratificira Pristupni ugovor. Taj bi posao trebao biti dovršen do 1. srpnja 2013. Dotada će, kao promatrači u Europskom parlamentu, primati samo saborsku plaću.

Iz blagajne Europske unije bit će im za svaki radni dan proveden u Bruxellesu ili Strasbourgu isplaćivana dodatna dnevnica od 300 eura te će im biti vraćen i novac za putne troškove.

Službena dobrodošlica hrvatskim će promatračima biti organizirana za tjedan dana u Strasbourgu na početku redovitog mjesečnog zasjedanja Europskog parlamenta.

Hrvatski predstavnici u Europskom parlamentu su Ingrid Antičević Marinović (SDP), Biljana Borzan (SDP), Romana Jerković (SDP), Tonino Picula (SDP), Tanja Vrbat (SDP), Jozo Radoš (HNS) te Milorad Pupovac (SDSS), Andrej Plenković (HDZ), Davor Božinović (HDZ), Frane Matušić (HDZ), Nikola Vuljanić (Hrvatski laburisti) i Boro Grubišić (HDSSB).
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još