Svijet BOJKOT U BELGIJI

Bruxelles bez javnog prijevoza zbog smrti konduktera

'Zbog ozbiljnog napada s dramatičnim posljedicama na jednog od naših kolega u subotu ujutro, odlučili smo obustaviti sve metro, tramvajske i autobusne linije do susreta s predstavnicima savezne vlade u ponedjeljak', objavili su iz briselskog Društva za gradski prijevoz (STIB)

Na prekid prometovanja javnog prijevoza iz STIB-a su se odlučili u znak prosvjeda za premlaćivanje jednog od njihovih zaposlenika nasmrt. Napad se dogodio u subotu, kada je svjedočio prometnoj nesreći. Njegova smrt izazvala je gnjev zaposlenih u javnom prijevozu koji su se odlučili pobuniti zbog sve veće nesigurnosti i prijetnji tijekom obavljanja svakodnevnih poslova.

Predstavnici belgijske vlade danas su primili predstavnike STIB-a, javlja The Delta World, koji će od zamjenika premijera i ministra unutarnjih poslova te predstavnika ministarstva pravosuđa zatražiti bolju zaštitu zaposlenika STIB-a.

Osumnjičenik za napad u subotu se, nakon što je pobjegao s mjesta napada, sam predao policiji, a tijekom jučerašnjeg ispitivanja policajcima je pokušao objasniti da nije želio ubiti zaposlenika STIB-a koji je svjedočio nesreći.

Iako je odvezen u bolnicu, 59-godišnjem vozaču nije bilo pomoći.

178019 ,125799,114306,185744
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još