Svijet PAPA BENEDIKT XVI.

'Žene doživjele posebnu povezanost s Gospodinom'

Papa Benedikt XVI. u ponedjeljak je u svojoj rezidenciji u Castel Gandolfu, tijekom molitve Regina Caeli (Kraljice neba) koja se izgovara na Uskrsni ponedjeljak umjesto Angelusa, odao počast iznimno važnoj ulozi koju su u kršćanskim zajednicama odigrale žene

Podsjetivši da su, prema kršćanskoj tradiciji, upravo žene otkrile da je Isusov grob prazan te su ga ponovno susrele nakon njegova uskrsnuća, Papa je ocijenio da su 'upravo žene doživjele iskustvo posebne povezanosti s Gospodinom'.

To je iskustvo iznimno važno za konkretan život kršćanske zajednice te, samo po sebi, istinsko u svakome vremenu, a ne samo na počecima Crkvina puta. Papa je to kazao pred nekoliko stotina vjernika okupljenih pred njegovom rezidencijom u Castel Gandolfu.

'U svim Evanđeljima žene su odigrale veliku ulogu u pričama o uskrsnulome Kristu kao i u pričama o njegovoj Pasiji te o Gospodinovoj smrti', rekao je.

Prije Regine Caeli, Benedikt je odao počast liku Marije, Isusove majke, uzvišenom uzoru i primjeru posebnog odnosa s Kristom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još