PISMO JELKU KACINU

Ćuruvija: Pomozite razriješiti ubojstvo mog brata!

09.04.2012 u 12:03

Bionic
Reading

'Molim Vas za pomoć jer su, i nakon 13 godina od ubojstva moga brata, vlada Srbije, policijski i pravosudni organi Srbije potpuno pasivni, apsolutno nezainteresirani i bez ijednog pravog poteza ili prave reakcije u smjeru rješavanja i rasvjetljavanja ubojstva moga brata Slavka Ćuruvije', naveo je Jovo Ćuruvija u otvorenom pismu izvjestitelju Europskog parlamenta za Srbiju Jelku Kacinu, javljaju mediji u Srbiji

'Molim Vas da izvršite pritisak na vlasti u Srbiji neka provedu temeljitu i ozbiljnu istragu i sve sudionike, poticatelje, pomagače, organizatore i ubojice u ovom zločinu izvedu pred lice pravde', poručio je Jovo Ćuruvija Jelku Kacinu.

Brat ubijenog vlasnika dnevnika Dnevni telegraf i tjednika Europljanin i velikog protivnika režima Slobodana Miloševića drži da, 'iako su prikupljeni valjani dokazi o organizatorima, počiniteljima i suradnicima u ubojstvu Slavka Ćuruvije, ne pokreće se postupak, pa se stječe dojam kao da se čuva i prikriva netko od umiješanih u taj monstruozni zločin'.

Jovo Ćuruvija u pismu Kacinu podsjeća da je 'tortura zlikovačkog režima Slobodana Miloševića počela 1998. godine donošenjem Zakona o informiranju, takozvanim Šešeljevim zakonom, u vrijeme mandata ministra Aleksandra Vučića, a pojačana nakon govora Slavka Ćuruvije pred Helsinškom komisijom, u Kongresu SAD, 10. prosinca 1998'.

'Slavko Ćuruvija je bio oštar kritičar Miloševićevog režima u kojemu je današnji ministar policije Ivica Dačić bio glasnogovornik zločinca Miloševića', tvrdi Jovo Ćuruvija.


Dodao je da se, 'na opće zgražavanje obitelji Ćuruvija i javnosti u Srbiji, mnogi koji su sudjelovali u pripremi ubojstva Slavka Ćuruvije danas nalaze u državnim poduzećima i ustanovama, a neki od njih su i napredovali'.

Slavko Ćuruvija ubijen je u strogom centru Beograda na Uskrs, 11. travnja 1999, tijekom NATO bombardiranja Srbije, ali ubojstvo do danas nije razriješeno niti je itko odgovarao za taj zločin, podsjećaju mediji u Srbiji.